17 χαρακτηριστικά του άντρα του σωστού

κοςσωστός

Ο άντρας ο σωστός, η γυναίκα η σωστή, ο άνθρωπος ο σωστός δεν έχουν καμία σχέση με το «τέλειο». Τέλειο δεν υπάρχει. Και, αν υπήρχε, θα ήταν βαρετό. Τις ατέλειες του άλλου αγαπάς στην τελική, γιατί είναι αυτές που τον διαχωρίζουν από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Δεν βάζουμε τη σκέψη μας σε κουτάκια, δεν βάζουμε στους ανθρώπους λίστα για να κάνουμε τικ αν πληρούν ή όχι κάποιες προδιαγραφές. Κάποια χαρακτηριστικά, όμως, αν θέλεις να έχεις ουσιαστικές σχέσεις, είναι μη διαπραγματεύσιμα. Πες με απόλυτη, αν θες. Δεν θα προσβληθώ. Γι’ αυτό, όμως, αγαπάω και απόλυτα. It´s a two-way street, που λένε. Αμφίδρομα πράγματα. Και μια μικρή σημείωση: Το να είσαι αρσενικό είναι θέμα τύχης ενώ το να είσαι άντρας είναι θέμα επιλογής. Το ίδιο ισχύει και για τα θηλυκά και τις γυναίκες, φυσικά.

Ο άντρας ο σωστός:

1. Είναι αρκετά σοφός και έμπειρος για να γνωρίζει πως τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο και πόσω μάλλον εσύ. Και φέρεται αναλόγως ενώ σε διεκδικεί κάθε στιγμή.

2. Δεν σε βάζει να στριμωχτείς σε μια γωνία στη ζωή του. Σου κάνει χώρο για τη ζωή σας την κοινή, για τα θέλω σου και τα θέλω του σε συνδυασμό. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, πως ακυρώνει τη ζωή του και όλα στρέφονται ξαφνικά γύρω από σένα. Γιατί αυτό λέγεται ενθουσιασμός. Και ο άντρας που ενθουσιάζεται με όλες τις γυναίκες της ζωής του εύκολα, άλλο τόσο εύκολα ξε- ενθουσιάζεται. Ο χώρος, όμως, είναι μη διαπραγματεύσιμος και νοείται λιγότερο χρονικά και περισσότερο από άποψη διαθεσιμότητας.

3. Δεν σε κάνει επίτηδες και μεθοδικά να ζηλεύεις άλλες γυναίκες για να τονώσει το εγώ του. Δεν παίζει παιχνίδια, γιατί δεν είναι παιδί.

4. Σου φέρεται, όπως θα ήθελε να φερθεί ένας άλλος άντρας στην κόρη του (ναι, ακόμα και τη φανταστική, την υποθετική, την αγέννητη).

5. Μιλάει όταν πρέπει και δεν περιμένει να μυρίσεις να φρεσκοβαμμένα νύχια σου. Και λέει πάντα τη γνώμη του- και σε σένα και σε όλους. Όχι, αυτό δεν σημαίνει πως κάθεται όλη μέρα και εκφράζει τα συναισθήματά του λεκτικά και αναλύει το πού βρίσκεται κάθε στιγμή η σχέση σας. Εγώ προσωπικά, δεν το αντέχω ούτε όταν το κάνουν οι γυναίκες αυτό. Παρόλα αυτά, δεν είναι μουγκοθόδωρος (/μουγκοσταύρος/ μουγκοπαντελής κτλ) και όσα πρέπει να ειπωθούν, θα ειπωθούν. ΥΓ1. Εγκαίρως. ΥΓ2. Ξέρει να ακούει. Όχι μόνο να μιλάει.

6. Δεν λέει ποτέ τις ατάκες «Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες», «Δεν μου αρέσει η λέξη σχέση», «Γιατί να το ονομάσουμε, δηλαδή, αυτό που ζούμε, αφού περνάμε τόσο ωραία», «Ας ζήσουμε το σήμερα, γιατί η ζωή είναι μικρή». Ποτέ. Εφιστώ την προσοχή σας:…

1 Σχολιο

  1. Pingback: Τα 17 χαρακτηριστικά του άντρα του σωστού! | Τι λες τώρα;

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read previous post:
σκεφτεις
Πώς καταλαβαίνεις ότι σε θέλει… Τα 10 σημάδια που πρέπει να τσεκάρεις!

Δεν θέλω να ακουστώ δυσοίωνη, ούτε να σε απογοητεύσω, όταν όμως μια γυναίκα αναρωτιέται αν ο σύντροφος, το φλερτ, το...

Close