Τι κάνει το κάθε ζώδιο όταν αγαπά;

metro thess

Η βασική αρχή για την πραγματική αγάπη είναι η ελευθερία. Κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος, να μην αναγκάζεται να μπει σε συγκεκριμένα καλούπια και να μην έχει εξαρτήσεις από πρόσωπα ή καταστάσεις. Για να αναπτυχθεί η αγάπη πρέπει να βρει ένα σημείο να στεριώσει, όχι μόνο στα όνειρα και τις προσδοκίες, αλλά και στην ίδια την πραγματικότητα της ζωής. Η αγάπη χρειάζεται όλα όσα εκείνα που μπορούν να την εξηγήσουν και να την ερμηνεύσουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, από απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί τον/την αγαπάς;», από αιτιολογίες που θα ικανοποιήσουν όχι μόνο την καρδιά, αλλά και τον νου, όταν ο πρώτος ενθουσιασμός θα έχει περάσει.

Έτσι γίνεται ένα διαρκές ταξίδι, μια απομάκρυνση και μια επιστροφή, γιατί κανένας μας δεν μπορεί να τραφεί μόνο κοιτάζοντας τα μάτια του αγαπημένου του, αλλιώς η αγάπη του θα τελματωθεί στην αδράνεια, θα μαραθεί από την απουσία του ενδιαφέροντος που, αντίθετα, πρέπει διαρκώς να ανανεώνεται. Ο καθένας φέρνει και αποθέτει σε αυτή τη σχέση όσα μαζεύει από την καθημερινότητα, όλα τα δώρα των νέων εμπειριών και των ερεθισμάτων που του χαρίζει κάθε στιγμή η ζωή. Από την άλλη όμως, η αγάπη χρειάζεται και την ασφάλεια, τις μικρές και μεγάλες βεβαιότητες, για να λειτουργεί σαν σημείο αναφοράς στην ύπαρξή μας. Και πάνω απ’ όλα η αγάπη πρέπει να δίνει και στα δυο μέλη αυτής της σχέσης τη δυνατότητα να εξελίσσονται μέσα από την ελευθερία και να διατηρούν τη δέσμευσή τους όχι σαν υποχρέωση ή συνήθεια αλλά σαν αποτέλεσμα μιας επιλογής.
Το θέμα είναι, όπως με όλα τα ωραία ρητά, που τόσο μας γοητεύουν στο άκουσμα, πόσο εύκολα μπορούμε να τα εφαρμόσουμε. Και η αλήθεια είναι πως στα τρία «σκέλη» αυτού του γνωμικού, συνήθως η ικανότητά μας να το ακολουθήσουμε είναι μοιρασμένη. Μερικοί από μας, δηλαδή, είναι καλύτεροι στο να δίνουν φτερά σε όποιον αγαπούν, αλλά με τις «ρίζες» δεν τα πάνε και τόσο καλά. Άλλοι πάλι δημιουργούν ευκολότερα το δέσιμο μέσα στη σχέση, αλλά δυσκολεύονται να δίνουν στον άλλο την απαραίτητη ελευθερία. Και όσο για τους λόγους που δίνουμε στον άλλο για να μείνει, πόσες φορές είναι λανθασμένοι…

Πόσο επηρεάζεται από το ζώδιο το ταλέντο του καθενός στην αγάπη; Ποιοι είναι εκείνοι που βρίσκουν τη χρυσή τομή και ποιοι παλαντζάρουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση; Ποιοι έχουν την εικόνα και τη θέση του αγαπημένου τους προσώπου ξεκάθαρη στην καρδιά αλλά και στο μυαλό τους και ποιοι το τυλίγουν σε ένα πολύχρωμο συννεφάκι από μπερδεμένα συναισθήματα; Να τι μας λέει η αστρολογία!

Τα ζώδια και η αγάπη

ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός είναι από τα ζώδια που έχουν οι ίδιοι φτερά, και πολύ θα ήθελε να τα έχουν και τα αγαπημένα του πρόσωπα, ώστε να τον συνοδεύουν στις «πτήσεις» του (τις παράτολμες, καμιά φορά, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Έτσι αγαπά την ελευθερία, όχι μόνο τη δική του αλλά και των άλλων, και είναι γενικά εκείνος που θα σε υποστηρίξει με ενθουσιασμό σε οτιδήποτε θα ήθελες να κάνεις. Η σχέση σας θα ριζώσει μόνο αν καταφέρει να ξεπεράσει την ευκολία του Κριού να βαριέται και να αναζητά διαρκώς νέες συγκινήσεις. Όσο για τους λόγους που σου δίνει για να μείνεις μαζί του, είναι το πάθος που θα βάζει σε όλα τα πράγματα που θα κάνετε μαζί (δημόσια και ιδιωτικά), ο αυθορμητισμός του, η μαχητικότητα και το θάρρος του.

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος συνήθως είναι άνθρωπος του μέτρου και προτιμά να βαδίζει σε στερεό έδαφος. Οπότε προτιμά να χαζεύει τους άλλους να πετάνε, και κατά προτίμηση αυτοί οι άλλοι να μην είναι αγαπημένα του πρόσωπα, που κινδυνεύουν ενδεχομένως να… φάνε τα μούτρα τους. Γι’ αυτό και δεν είναι ο τύπος που θα σου δώσει ενθάρρυνση να βγεις από την πεπατημένη. Θα σου προσφέρει όμως τη βεβαιότητα ότι μαζί του μπορείς να ριζώσεις πραγματικά και η αγάπη ανάμεσά σας , ό,τι είδους και να είναι, θα έχει τη στερεότητα και τη μακροβιότητα ενός πλατανιού. Και θα κερδίσεις πολλά bonus παρέα με ένα Ταύρο, ώστε να μη θέλεις να τον αποχωριστείς: θα σε μυήσει ή θα σε συνοδέψει σε όλες τις χαρές της ζωής, θα στέκεται βράχος δίπλα σου, θα σου χαρίζει απλόχερα τρυφερότητα και περιποιήσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ…

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read previous post:
ateleies
Το αιώνιο ερώτημα: Τι θέλει μια γυναίκα από έναν άντρα;

Οι άντρες παρομοιάζουν το γυναικείο μυαλό με εξίσωση 5ου βαθμού. Από την άλλη, οι γυναίκες απορούν πόσο δύσκολο είναι να...

Close