1. Αναπνοές. Μπορούν να γίνουν γρήγορα και άμεσα από τον καθένα, ενώ γενικά απαιτείται λίγος χρόνος για την εκμάθησή τους. Επιπρόσθετα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά με άλλες στρατηγικές κατά του στρες (π.χ. νοερή απεικόνιση, διαλογισμός).
2. Προοδευτική Μυϊκή Χαλάρωση. Πρόκειται για μία τεχνική που, μετά από αρκετή εξάσκηση, σου επιτρέπει να χαλαρώσεις όλους του μύες του σώματός σου και να αποβάλεις κάθε ίχνος έντασης από το στρες. Φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη και για άτομα με δυσκολίες στον ύπνο, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και σε νοερό επίπεδο προκειμένου να την χρησιμοποιείς ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε χώρο.
3. Διαλογισμός. Η χρήση του διαλογισμού κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην αντιμετώπιση του στρες, καθώς η συστηματική εφαρμογή του -τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα- συμβάλλει στην ενίσχυση του οργανισμού απέναντι σε μελλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες.
4. Αρωματοθεραπεία. Παρόλο που η έρευνα σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις της αρωματοθεραπείας είναι περιορισμένη, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν πως μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ικανοποίησης του ατόμου, αλλά και σε μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης -της «ορμόνης του στρες»- στον οργανισμό. Ειδικά η λεβάντα, φαίνεται να μειώνει το κλάμα στα βρέφη και να διευκολύνει τον ύπνο τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες. Μάλιστα, η αρωματοθεραπεία συνδυαστικά με μαλάξεις στο σώμα, δρα αποτελεσματικά κατά του άγχους και της σωματικής έντασης.
5. Σωματική Άσκηση. Πρόκειται για μια εξαιρετική τεχνική κατά του στρες, καθώς παράλληλα προσφέρει ευεξία σε ολόκληρο το σώμα. Πιο συγκεκριμένα, συμβάλλει στη διάσπαση της προσοχής από τις αρνητικές σκέψεις, στην απελευθέρωση ενδορφινών, αλλά και στη μείωση του αισθήματος της μελαγχολίας και της απογοήτευσης. Ωστόσο, δεν αποτελεί μια άμεση στρατηγική κατά του στρες καθώς τα αποτελέσματά της αρχίζουν να διαφαίνονται εφόσον εφαρμόζεται συστηματικά.
6. Γέλιο. Χάρισε στον εαυτό σου αρκετές στιγμές γέλιου, καθώς φαίνεται πως όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα του στρες, αλλά συμβάλει και στη γενικότερη υγεία του οργανισμού. Επίσης, το γέλιο και το χιούμορ φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και είναι γνωστό πως η ύπαρξη κοινωνικού υποστηρικτικού δικτύου βοηθάει στη μείωση του στρες.