Μπαλετο η Μπουζουκι;

lg-tv

Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα είναι εδώ και πάλι. Μαζί του όπως πάντα κουβαλάει και τις αποσκευές του: άρωμα κανέλας στα σπίτια, λαμπιόνια στα μπαλκόνια, στολισμένα δέντρα στις βιτρίνες και φυσικά πολύ τέχνη στα μέγαρα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεκίνησαν από νωρίς οι διαφημίσεις για τα φημισμένα μπαλέτα της Μόσχας, την συμφωνική ορχήστρα της Βιέννης, τον καρυοθραύστη στον πάγο και την ωραία κοιμωμένη, τόσο γλυκιά κι εύθραυστη μέσα στον αιώνιο ύπνο της. Όλα προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού έναντι ενός βαρβάτου εισιτηρίου.

Υπάρχουν κάποιες αδιαμφισβήτητες αλήθειες γύρω από αυτό το θέμα: Σαφώς η τέχνη είναι απαραίτητη στη ζωή του ανθρώπου, γαληνεύει την ψυχή του, του δίνει κίνητρο να σκεφτεί και να πάει ένα βήμα παραπέρα. Φυσικά αυτά τα θεάματα ταιριάζουν απόλυτα με τη “μαγεία” των Χριστουγέννων. Κατανοώ πως πρόκειται για μια άκρως ποιοτική διασκέδαση από την οποία ο εκάστοτε θεατής θα βγει γεμάτος εικόνες και συναισθήματα. Δέχομαι ότι πρόκειται για μεγάλες παραγωγές, άψογες στη σύλληψη και την εκτέλεση τους κι ως εκ τούτου πολύ δαπανηρές. Όλες αυτές τις αλήθειες τις καταλαβαίνω. Με σαράντα ευρώ το εισιτήριο όμως, θα δω το χαζοκούτι μου με άλλο μάτι.

Διότι, καλώς ή κακώς …

Icecreamland

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>